Soulmediums

Negatieve gedachten ombuigen

Cognitieve gedragstherapie (CGT) bestaat uit een combinatie van gedragstherapie en cognitieve therapie. De opzet is om zogenaamde irrationele (niet-helpende) gedachten om te buigen naar rationele (helpende) gedachten. 

Niet-helpende gedachten

Irrationele gedachten zorgen voor disfunctioneel gedrag (agressie, vermijdingsgedrag, depressie…) De technieken van CGT bestaan uit het veranderen van de inhoud van deze irrationele gedachten. 

Het denken van de mens heeft altijd invloed op diens gevoelswereld en handelingen. Daarom staat gedragsverandering centraal binnen de cognitieve gedragstherapie. Hoe iemand handelt, bepaalt ook hoe de persoon zich voelt. Het uitgangspunt van CGT is dus dat gedachten (cognities) een invloed hebben op ons gedrag en hoe we ons voelen, en omgekeerd. 

Het is belangrijk om inzicht te krijgen op de eigen gedachtegangen. Wanneer je hier grip op krijgt zal je makkelijker met frustraties en emoties kunnen omgaan. 

Cognitieve gedragstherapie is doeltreffend bij:

  • depressie
  • schuldgevoelens
  • een laag zelfbeeld
  • gebeurtenissen uit het verleden
  • emotionele problemen
  • angststoornissen
  • verslaving
  • trauma

Fabio’s werkwijze

Fabio is een ervaringsdeskundige in het analyseren van gedrag en de acties die hiermee gepaard gaan. Hij kan jou tools aanreiken zodat jij de situatie of de persoon op een andere manier leert begrijpen. Ook bij deze therapievorm kun je rekenen op een to the point en oprecht gesprek met aandacht voor het beroepsgeheim en een discrete aanpak. 

Met het G-schema sta je stil bij situaties waarin je last hebt van gevoelens als angst, boosheid, verdriet of onzekerheid. Door het G-schema in te vullen, krijg je inzicht in hoe je gevoelens samenhangen met je gedachten en gedrag. Op die manier kom je er ook achter welke gedachten vervelende gevoelens oproepen. 

Maak een afspraak met Fabio
Fabio
Ik wil een afspraak voor: *
Door het invullen van het contactformulier ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy beleid. *

Artikel cognitieve gedragstherapie

Klantenbeoordeling Fabio

Viviane en Karolien
Viviane en Karolien
Read More
In 1 woord TOP!! Zoveel wijsheid, zo oprecht en zo integer. We kwamen toe op de beurs in Hasselt en werden direct naar Fabio toe getrokken. Het nadeel was dat we 4uur moesten wachten. Achteraf gezien was het dik de moeite waard. Speciaal afgereisd van het Brusselse, en met reden. Het was een zeer confronterend En diepgaand gesprek. Fabio weet als geen ander hoe iets in elkaar steekt. Het leuke is dat het nog klopt ook! Eerlijk, oprecht en zonder teveel rond de pot te draaien. Hij zegt zoals het is, aan jou om er iets mee te doen. Mijn zus was enorm onder de indruk dat ze ook een consult nam. Ook zij is van haar stoel geblazen. De eerste en zeker ook Niet de laatste keer dat wij beroep doen op Fabio. Een dikke merci!
Lieselot
Lieselot
Read More
Beste Fabio, Fabio, een jaar geleden ben ik op consult gekomen. Je voorspelde een zwangerschap en ik ben ondertussen 2 maanden zwanger (me happy). Je voorspelde dat het contact met mijn zus en mijn ouders zou herstellen (iets wat ik voor onmogelijk hield). Ook dat is ondertussen uitgekomen. Ze accepteren mijn partner zoals je zei. Ook verhuizen we begin 2020, iets wat je ook had meegegeven. De rechtszaak met mijn ex-huurbaas heb ik ook gewonnen. Je zei dat ik van hem een som geld zou krijgen maar dit via juridische wegen ging verlopen. Hij heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt en we hebben gewonnen, ook hier had je gelijk. Je bent waanzinnig goed! Gr Lieselot
Giselle
Giselle
Read More
Beste Fabio, Vorige week deed ik beroep op jou omdat ik al geruime tijd behoorlijk in de knoop lig met mezelf. Ik kan je niet genoeg bedanken voor alle rake dingen die je zei. Alles klopte werkelijk met de situatie waar ik in zit. Je sprak over bedrog, leugens en een relatiebreuk. Een week later is dit naar boven gekomen. Ik weet dat ik niet over stag mag gaan en ik ben heel blij dat je me gewaarschuwd hebt. Anderen zeiden me dat hij de man van mijn leven was en we samen gelukkig zouden worden, jij als enige wist dit tegen te spreken. Het klopte nog ook! Je belet je niet om de waarheid uit te spreken zoals die is. Ik heb respect voor jou, niet om een mooi verhaal, wel omdat je zegt waar het op staat.
Previous
Next