Persoonlijke groei

We zijn allemaal op zoek naar een betere manier van leven. De één gaat de rust opzoeken, iemand anders trekt de natuur in en anderen gaan zich intuïtief- of persoonlijk ontwikkelen. In deze categorie kan je leesartikelen terugvinden over persoonlijke groei. 

Trouw zijn aan jezelf kan je leren: ontdek je waarden en normen

Leer je eigen waarden te (her)ontdekken om de juiste beslissingen te nemen en wordt de beste versie van jezelf. 

Ontwikkel positieve gevoelens en omarm een gelukkig leven

Versterk je emotionele veerkracht en ontwikkel positieve gevoelens voor een leven vol harmonie. Zeg vaarwel tegen tegenslagen. 

Rationele emotie therapie: ontwikkel rationele gedachten

Ontdek het gratis stappenplan en maak komaf met irrationele gedachten d.m.v. het welbekende ABC-schema

De controle loslaten: bevrijd jezelf van controledwang

Iedereen wilt controle houden over zijn/haar leven. Wanneer die controle een ongezonde wending krijgt dan stuur je het leven in een negatieve richting. Controledwang laat na verloop van tijd serieuze sporen na. Met deze 8 tips leer je de controle los te laten. 

Posttraumatische stress: leren omgaan met traumatische gebeurtenissen

Posttraumatische stress is een angststoornis die zich kenmerkt door heftige stressreacties. Het trauma wordt als het ware ‘opnieuw’ herbeleefd met angstgevoelens tot gevolg. In dit artikel werpen we een blik op PTSS, en de gevolgen die hiermee gepaard gaan. 

Positieve gedachten ontwikkelen kun je leren

Iedereen bezit het potentieel om zich los te koppelen van negatieve en niet-helpende gedachten. Een positieve mind-set ontwikkelen is leren op een andere manier je gedachten te programmeren. In deze bijdrage leer jij in een mum van tijd negatieve gedachten te bannen.